Sajtos tekercs

Sajtos tekercs

Hozzávalók
50 dkg
1 margarin                    
1 tojás sárgája                
1 pohár tejföl                    
1 teáskanál só                
1 mokkás kanál sütőpor  

A hozzávalókat jól összedolgozod, majd 3 részre osztod. Gombócokat formálsz belőle. (Ha a tojások fehérjét is beletesszük a tésztába, kemény lesz és megfeketedik, ne tedd bele).

Krém 
20 dkg margarint habosra kavarsz, és
20 dkg trapista sajtot elreszelve hozzádolgozol.

A krémet 3 részre osztod a tálban.
A tésztát nyújtsd el, és a krémmel kend meg.
Tekerd fel, mint a beiglit, és foolpack fóliába csomagold be egyenként Így tárold hűtőszekrényben 1 napig.

Másnap sütés előtt vedd ki a hűtőszekrényből a tésztát, 1,5 cm-es karikákra vágd fel a rudat, rakd tepsibe és süsd rózsaszínre.
Ha marad a rúdból ami nem fér bele a tepsibe, sütésig vissza kell tenni a hűtőbe.
Forró, előmelegített sütőben sütjük.

A sajtos tekercsed még két hét múlva is finom lesz, nyugodtan készíthetsz belőle akár dupla adagot is.



Jó étvágyat kívánok a Sajtos tekercshez!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése