Hollandi süti


Évekkel ezelőtt egy helyi általános iskolában iskolatitkár voltam. Ott a pedagógusok finom süteményeket hoztak névnapra, jeles alkalmakra. Rengeteg új sütemény receptet  írtam le, amit azelőtt nem  ismertem. Az alábbi Hollandi süti, Piroska névnapra készült, és nagyon finom. Ezt szívesen sütöm, habár nem olcsó - a szeletelt mandula miatt, de egyszerű, és valóban finom.

Hozzávalók:
3 egész tojás
3 dl cukor
6 dl liszt
3 dl tejszín
1 sütőpor

A 3 tojást a 3 dl cukorral keverd ki habosra, majd tedd bele a többi hozzávalót is és dolgozd jól össze.
Ezután vegyél elő egy kb 40x40 cm-es tepsit (gáztepsi), helyezz el benne sütőpapírt, és öntsd bele a jól kikavart tésztádat. Ez a tepsi méret jó a legjobb a fenti mennyiségekhez.

Ízlés kérdése: A kiöntött massza tetejére lehet meggyet, vagy más gyümölcsöt is tenni - de ne sokat. 
Finom, ha apróra vágott almát fahéjjal megszórva a tetejére tesszük.


Én mandulával szeretem a legjobban, ami így készül:
Kb. 15 perc sütés 200 fokon, majd kiveszem a tésztát a sütőből, a félig megsült tészta tetejére a következő massza kerül:

20 dkg vaj felolvasztva,
4 evőkanál méz
3 dl cukor (ez lehet kevesebb is, óvatosan a cukorral!)
20 dkg szeletelt mandula.


Az első három hozzávalót jól összekavarom, és a legvégén kerül bele a mandula. A masszát a tészta tetejére simítom, és addig sütöm, amíg karamell színű lesz (kb. 15 perc lesz).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése