Trüffel krémmel töltött csokitorta

Mindenkinek van olyan receptje, amely bevált, finom, és a család szereti, sőt, sűrűn el kell készíteni, mert tuti nyerő. Nekem is van néhány bevált receptem, habár én szeretek újabbakat is kipróbálni, aztán lehet előveszem többször is, de az is lehet, csak egyszer készítettem el, és próbálkozom újabb finomságokkal.

Ilyen kipróbált csokitorta nálunk a Trüffel torta. Sokszor elkészítettem már, mégpedig azért, mert gyorsan elkészíthető és valóban finom torta.
Mit jelent az, hogy gyorsan elkészíthető?
Ma megsütöm a piskótát, és miközben sül, elkészítem a krémet. Ez kb  45 perc. Holnap kettévágom a piskótát, a krémet felverem habverővel, és megkenem vele a piskótát, ez 10 perc..

Trüffel torta


Vaníliás piskótához:        
  1 vanília rúd
18 dkg finom kristálycukor
  6 db tojás
15 dkg liszt
15 dkg étkezési keményítő
  3 teáskanál sütőpor
Sütőpapír



Trüffel – masszához:
  4 dl tejszín / Oké tartós
                                 10 dkg Tejcsokoládé (Bevonó)
                                 15 dkg Étcsokoládé (Bevonó)

Ez az adag egy kerek tortaformához van, de megduplázhatod, hogy nagyobb tepsivel tudj készíteni.

Először készítsd el a piskótát.

A vaníliát a cukorhoz kell adni.
A tojások fehérjét kb 4 evőkanál langyos vízzel kemény habbá vered.
Állandó kevergetés mellett beleszórod a cukrot és egyenként add hozzá, a tojások sárgáját.
Szitáld rá a keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan dolgozd össze.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítod, és tedd előmelegített sütőbe
Sütés után kb 10 percig kell pihentetni, majd a sütőforma szélétől válaszd el a tortádat.
Hagyd így egy éjszakán át.

Most a Trüffel massza következik, ez lesz a torta krémje, és ezzel vonod majd be holnap.
A Trüffel masszához a csokoládét állandó kevergetés mellett a felmelegített tejszínhez adod, és addig kavarod, amíg a csokoládé el nem olvad teljesen a tejszínben, akkor vedd le a tűzről. Néha keverd meg, hogy sima legyen.
Olyan edényt használj, melyben elkészítheted, és holnap habverővel fel tudod verni benne. Én fémedényben szoktam elkészíteni.

Ha kihűlt, fedd le, és tedd hűtőszekrénybe.

Másnap a dolgod csak ennyi:

A csokoládés tejszínt robotgép segítségével habosra, keményre vered habverővel.
A piskótát ketté vágod és megtöltöd a Trüffel krémmel.
Tetejét és oldalát is kend meg vele. Esetleg tortadarával is megszórhatod, vagy fehér csillagformával díszíted, amelyet pl fehér csokiból vágsz ki.

A legegyszerűbb, és leggyorsabban elkészíthető csoki torta!  30 perc alatt  össze lehet állítani.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tárold.

Igaz két nap is hozzá kell fogni, de a legfinomabb és legegyszerűbb csokoládé torta. Nekem nem kell hozzá egy óra, hogy összeállítsam készre.


Jó étvágyat a Trüffel tortához!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése