2016. október 5., szerda

Október ékköve, az opál


 Opál – A hit, A remény és az Igazság köve


Az Opál izgalmas színei és színjátéka miatt visszafogott, de mégis felülmúlhatatlan pompát és misztikusságot sugall. Az ókorban az egyik legnemesebb drágakövek egyike volt,  melyet Shakespeare a drágakövek királynőjeként említett. Egyes hiedelmek szerint neve a szankszrit „upala” azaz  kő vagy ékkő  szóból ered, A középkorban például úgy hitték, hogy nyakban hordva tartóssá teszi a szőke hajszínt.


Az Opál, a hűség szimbóluma, viselőjének segít az igaz szerelem megtalálásában, jegygyűrűben viszont balszerencsét hoz!. Sokak szerint a legszerencsésebb és legkáprázatosabb kő. Elűzi a depressziót, javítja a látást, enyhíti a hangulatváltozásokat és magabiztosságot ad.


Nemesopál – lehet fehér vagy fekete színű, keresett drágakő. Erősíti az immunrendszert, segít a súlyos betegségeken.


Tűzopál – tűzvörös, drágakő. Hazánkban Telkibánya környékén (Tokaji-hegység) vulkáni tufában, külföldön Ausztráliában fordul elő. Vastartalmú nemesopál a sárgától a vörösig


Faopál – opállal átitatott fatörzs, melyben a növény szerkezete megőrződik, a szebb változatok drágakő minőségűek.


Üvegopál – üvegszerű, cseppköves-gömbös kifejlődésű anyag,


Borostyánopál  - fájdalomcsillapító hatást tulajdonítanak neki. Melegséget, nyugalmat sugároz. Az önbizalomra, kreativitásra is jó hatással van.


Kristályopál - Javítja az egész szervezet önszabályozó képességét. Egészségesen tart és segít minden gyógyulási folyamatot. Az érzések és a gondolatok tisztítója. Éberré, figyelmessé tesz.  Változás olyan szintű lehet a kristályopál segítségével, hogy művészi hajlamok is kibontakozhatnak, és a képzelőerő  új alapokra rakva kreativitás szárnyalhat.


Még több érdekesség: http://gyogyitaskovekkel.hu/kovek.php?ko=opal


Vásárolható ékkövek: http://azurit.hu
.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése